Excite

De leukste campings in Duitsland

Duitsland is een ideaal vakantieland als je van plan bent om te gaan kamperen. Het is een groot en behoorlijk afwisselend land, waardoor er voor elk type kampeerder wel wat wils is.

Als je naar Noord-Duitsland gaat, zoek dan een camping in de buurt van de rivieren de Eems, Wezer, Elbe of de Oder. Camping Marina-Camp bijvoorbeeld, ligt direct aan de Elbe in de schilderachtige omgeving van Lutherstad-Wittenberg. In de buurt van de Marina-Camp kun je heerlijk fietsen of wandelen, en er is zelfs een speciaal fietspontje waarmee je vanaf de camping naar het centrum van de stad kun varen.

In het Centrale Hoogland vind je een prachtig landschap met talloze wijngaarden en kastelen. Deze omgeving is ideaal voor natuurliefhebbers. Hier ligt ook camping Pfalz, centraal gelegen in het grootste wijngebied van Duitsland nabij het hoogste punt van het land: de Donnersberg. Op de camping zelf is vooral voor kinderen veel te beleven, maar veel leuker is het de omgeving te verkennen. In de buurt van Pfalz zijn verschillende bezienswaardigheden. Bezoek de burchten langs de rivier de Rijn, en ga met de kids een dagje naar attractiepark Holiday Park in Hassloch.

Hou je meer van een bergachtige omgeving, zoek dan een camping in de Beierse Alpen, in het zuiden van Duitsland. Camping Wertacher Hof in Haslach heeft een bijzonder mooie ligging aan de Gruntensee, op maar liefst 900 meter hoogte! Neem goede wandelschoenen mee en ga samen op avontuur.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Fr Antunes

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020