Excite

De leukste Europese stedentrip: Krakau

Den Bosch mag dan de populairste bestemming voor een stedentrip binnen Nederland zijn, een stedentrip naar Krakau is het best beoordeeld in de categorie Europa. Dat blijkt uit een onderzoek onder bezoekers van vergelijkingssite Zoover. De Poolse stad kreeg een beoordeling van gemiddeld een 8,6. Daarmee verslaat Krakau voor de hand liggende winnaars zoals Parijs, Rome of Londen.

Sevilla en Venetië

De top drie van populairste stedentrips in Europa wordt verder gevormd door het Spaanse Sevilla en het Italiaanse Venetië. Beide steden kregen een 8,6 van de Zoover-bezoekers. De steden scoren vanzelfsprekend hoog op hun rijke geschiedenis en breed aanbod van culturele bezienswaardigheden. Er staat ook een Nederlandse stad in de top 10 van leukste Europese bestemmingen: Maastricht zien we terug op een 8e plaats.

Accommodatie in Krakau

De goede accommodatie in Krakau wordt vooral geroemd, net als de vele toeristische mogelijkheden op het gebied van cultuur. Dat laatste is niet gek als je je bedenkt dat Krakau jarenlang de hoofdstad van Polen is geweest. Nog steeds is het een van de grootste steden van het land en heeft het een lange geschiedenis. De mengelmoes van toeristen, studenten, kunstenaars en andere creatieve geesten, maakt dat Krakau een bijzondere sfeer heeft, die ook door de bezoekers van Zoover goed is gewaardeerd.

Krakau bezienswaardigheden

Krakau heeft bezienswaardigheden die je als toerist niet mag missen. Wij zetten er drie voor je op een rij:

  1. 1. Het oude stadscentrum (Stare Miasato) is nog in zeer goede staat. Het hele gebied staat daarom op de Werelderfgoed lijst van UNESCO. De oudste gebouwen in het centrum stammen uit de 12e eeuw. De Sint-Andreaskerk is zelfs nog ouder. Het oude centrum leent zich perfect voor een lange wandeling, al dan niet met stadsgids.
  2. 2. Het kasteel van Wavel is eveneens een van de oudste plekken van de stad. Het kasteel ligt op een bescheiden heuvel, waaronder volgens een legende vroeger een draak lag te slapen. Het kasteel en de bijbehorende kathedraal zijn erg belangrijk geweest in de Koninklijke geschiedenis van het gebied.
  3. 3. Op 13 kilometer van Krakau ligt een zoutmijn die te bezoeken is. Vanwege het bijzondere klimaat in de mijnen staan ze op de werelderfgoed lijst van UNESCO. Oude mijnwerkers geven hier rondleidingen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019