Excite

De leukste hostels in Barcelona

Barcelona is best een dure stad en als je je geld het liefst uitgeeft aan nieuwe kleding of lekker eten, dan is een verblijf in een hostel misschien wel wat voor je. In Barcelona vind je talloze hostels en ze zijn allemaal even betaalbaar. En des te langer je blijft, des te groter je besparing. Kan het nog beter?

Vroeger betekende een verblijf in een hostel vaak ook beperkte faciliteiten. Tegenwoordig valt dat best mee. Neem bijvoorbeeld Kabul, een bekend hostel in Barcelona. Hier kun je bijvoorbeeld gratis gebruik maken van internet, iets dat in veel hotels alleen maar betaald mogelijk is. Ontbijt is bij de prijs inbegrepen, je vindt er verschillende tafelspellen en ook is er satelliet tv en radio. Je hoeft je dus niet te vervelen.

Maar wat kost zo’n hostel nu, scheelt het echt zoveel met een gewone hotelkamer? In principe scheelt het je behoorlijk wat geld: voor een nacht ben je namelijk ongeveer €15 euro kwijt. Natuurlijk zit er wel een klein addertje onder het gras: in hostels verhuren ze meestal geen enkele of dubbele kamers. Kortom, als je in je eentje bent, dan zul je een kamer moeten delen met minimaal 3 vreemden. Als je echter met een groep van vier, acht of tien bent, dan kun je wél samen een kamer huren. Informeer bij het hostel van jouw keuze hoe groot de kamers daar zijn, zodat je zeker weet of je hier met je groep terecht kunt.

Afbeelding: Flickr account Reinante El Pintor de Fuego

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020