Excite

De leukste niet-hoofdsteden in Europa

De Europese hoofdsteden trekken jaarlijks miljoenen bezoekers. Logisch; het zijn niet voor niets hoofdsteden. Maar ook andere steden in Europa zijn zeker het bezoeken waard. Neem bijvoorbeeld Porto in Portugal. Deze havenstad heeft een prachtig oud centrum, waar je heerlijk door allerlei smalle straatjes kunt wandelen. Op een steenworp afstand van Porto ligt bovendien Ribeira, de stad die een paar jaar geleden werd uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed, vanwege de Portugese Gouden Eeuw die daar zijn oorsprong vond.

Napels

Rome en Florence kennen we allemaal, maar wist je dat Napels ook prachtig is? Deze stad heeft een rijke geschiedenis. Als je een tochtje door de stad maakt, zijn er ongetwijfeld dingen die je bekend voorkomen. De smalle straatjes worden namelijk ook in heel veel films gebruikt. Vanuit Napels heb je prachtig zicht op de Vesuvius. Daarnaast schijn je in Napels de allerlekkerste pizza's te kunnen eten. Wat wil je nog meer?

Hamburg

Een stuk dichterbij ligt Hamburg. Deze Duitse stad is te vinden aan het water en heeft prachtige terrasjes om lekker te vertoeven. Verder kun je hier genieten van de leuke winkels en natuurlijk de prachtige kerken en gebouwen. Het is een soort combinatie van Venetië en Amsterdam, maar dan anders!

Antwerpen

En als zelfs Hamburg je nog te ver is, dan is Antwerpen misschien wel wat voor je. Deze schilderachtige stad ligt langs de bekende Schelde. Antwerpen barst bijna uit zijn voegen van de musea en winkels. Kies de Grote Markt als vertrekpunt en je kunt letterlijk alle kanten op. Antwerpen leent zich prima voor een weekendje weg, maar ook voor een langere vakantie.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019