Excite

De leukste pretparken in Europa

Binnen Nederland kom je voor achtbanen en andere spannende attracties al snel uit op parken als Walibi World (voorheen Six Flags), de Efteling en Duinrell. Parken voor jonge(re) kinderen zijn onder andere Toverland Sevenum, het Linnaeushof en Speelstad Oranje. Verder zijn er nog veel meer parken waar je terecht kunt voor een leuk dagje uit. Onder andere Parkz.nl heeft een overzicht van pretparken in Nederland.

Zoek je het binnen Europa, dan groeit het aantal mogelijkheden enorm. Duitsland heeft bijvoorbeeld een indrukwekkend scala aan attractieparken, zoals Kernwasser Wunderland, Warner Brothers Movieworld, Legoland en Phantasialand. Frankrijk en België hebben diverse Walibi-parken, en in Frankrijk vind je natuurlijk ook Disneyland Parijs en Parc Astérix.

Kijk je naar landen als Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland, dan heb je daar pretparken als Legoland en meerdere Tivoli-parken. Spanje en Italië hebben parken als Gardaland (met enkele attracties die Walibi en de Efteling ook hebben) en Portaventura (van Universal Studio’s). Het Verenigd Koninkrijk blinkt tot slot uit in zijn aanbod aan spannende attracties, onder andere in Alton Towers, Camelot theme park en Blackpool Pleasure Beach.

Er valt dus meer dan genoeg te kiezen, of het nu in eigen land of binnen Europa is. Ga je voor spectaculair of voor de wat rustige attracties? Maak van een dagje pretpark een vakantie en verblijf bij de pretparken zelf of in de omgeving. Zo kun je dagjes uit rondom het pretpark plannen. Natuurlijk blijft het pretpark zelf de hoofdattractie. Welk pretpark kies jij de volgende keer?

Afbeelding: Flickr, Darrel Godlim

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019