Excite

De mooiste hotels in Porto

Wil je ook wel eens een keer naar Portugal? Zoek dan niet langer naar een bestemming, maar kies voor Porto, de prachtige havenstad in het noordwesten van Portugal. Porto ligt aan de Costa Verde en is na Lissabon de grootste stad van het land. Je kunt hier daadwerkelijk je ogen uitkijken en hoef je geen seconde te vervelen. Boek daarom vandaag nog één van de mooie hotels in deze prachtige stad.

Porto was in 2001 nog de culturele hoofdstad van Europa. Dat was natuurlijk deels te danken aan de prachtige bezienswaardigheden die hier te vinden zijn. Het oude centrum Ribeira bijvoorbeeld. Dit centrum staat al sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst en is echt het bezoeken waard. Hetzelfde geldt voor de Maria Pia-brug en de Dom Luis I brug. Beide bruggen zijn ontworpen door Théophile Seyrig. Wie meer van natuur houdt, kan terecht in de Jardins do Palácio de Cristal.

Andere hoogtepunten in Porto zijn de Sao Bento stationshal, de Mosteiro da Serra do Pilar en Serralves, het museum voor moderne kunst dat ontworpen werd door Alvaro Siza. Als je kiest voor een van de hotels in het centrum, kun je al deze bijzondere bezienswaardigheden gemakkelijk bezoeken. Sinds 2002 gaat dit nog sneller; toen werd namelijk een sneltramnet aangelegd, waarmee het nog makkelijker is om door de stad te reizen. Informeer daarom voor je een hotel boekt altijd even of je in de buurt van een halte of een station zit. Dat voorkomt je veel reistijd tijdens je vakantie!

Afbeelding: Flickr account Porfirio

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020