Excite

De mooiste reizen naar Toscane

In het midden van Italië ligt een van de mooiste regio’s van het land: Toscane. Het is de op vijf na grootste regio in Italië en neemt een behoorlijk deel van het landoppervlak in. Ook heeft het behoorlijk wat inwoners: ruim 3,5 miljoen. Hieronder zijn veel Italianen, maar ook veel andere Europeanen die hun toevlucht hebben gezocht in Toscane. Want één ding is zeker: wie meerdere reizen maakt door Toscane, zal vroeg of laat toch verliefd worden op de plek.

Een belangrijk voordeel van Toscane is het klimaat. Toscane kan in de meeste gevallen profiteren van de lekkere, zachte lucht die vanaf de zee binnen stroomt. Doordat het gebied dankzij bergen beschermd wordt tegen extreme kou, zijn de winters mild en de zomers lekker warm. In het voor- en najaar kan het nogal eens regenen, maar met een prettige temperatuur hoeft dat geen enkel probleem te zijn.

Toscane is echter niet alleen bekend vanwege de heerlijke temperaturen, maar ook vanwege haar rijke geschiedenis. De streek vormt de bakermat van de Italiaanse Renaissance, die in de 15e en 16e eeuw haar hoogtepunt beleefde. De stad werd onder meer het thuis van Machiavelli, De’Medici’s en Petrarca. Kunst, literatuur en architectuur werden hier verzameld en nog zijn een aantal van de grootste kunstwerken ter wereld hier te vinden. Toscane geeft je daarmee de mogelijkheid om op te gaan in het verleden en een klein beetje te proeven van hoe het leven in die tijd geweest moet zijn.

Afbeelding: Flickr account the bbp

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020