Excite

De mooiste toeristische attracties in Portugal

Bezoek alle leuke toeristische attracties van Portugal tijdens een fijne zonvakantie. Portugal leent zich perfect voor allerlei verschillende vakantiewensen. Zo kun je op de avontuurlijke toer, lekker aan het strand liggen of het Portugese binnenland verkennen tijdens een rondreis. Met natuurlijk de mooiste toeristische attracties van Portugal, zoals de Algarve, hoofdstad Lissabon, Porto en de studentenstad Coimbra. Na een bezoek aan dit mediterraanse land wil je nooit meer weg!

Algarve: het zuiden van Portugal

Ieder land kent zijn hoogtepunten, dus dat geldt ook voor Portugal. Iedereen kent het prachtige zuiden van Portugal; met de beroemde witte huisjes, prachtige zandstranden en de azuurblauwe zee. Dit plaatje is kenmerkend voor de Algarve, de meest zuidelijke provincie van Portugal. De kleine vissersdorpjes en adembenemende rotskusten maakt de Algarve tot één van de grootste toeristische attracties van Portugal. Het beroemdste strand van het land vind je tevens hier: Plaia da Marindha. Zeker een bezoek waard.

Porto

De hoofdstad van de Algarve is Porto, waar je al voor een paar tientjes heenvliegt vanuit Nederland. Vanaf Porto rijdt je eenvoudig met een huurauto naar één van de kleinere badplaatsen van de Algarve, zoals Albufeira, Portimao of Vilamoura. Goede autoverhuur in de Algarve vind je bijvoorbeeld via Europcar, Sunnycars of boek direct een auto via deze website.

Wil je liever historische bezienswaardigheden van de Algarve opzoeken? Bezoek dan zeker de monumenten van Alcalar Megalithic in Portimao, de ruïnes in de regio Loule en het oude kasteel van Aljezur. Vergeet eveneens Porto zelf niet, waar je veel van de mooiste toeristische attracties van Portugal vindt. Natuurlijk kun je je ook laten informeren in je hotel, of koop een goede reisgids met kaart.

Lissabon

Vanuit de Algarve rijdt je eenvoudig richting het noorden, waar je Lissabon kunt bezoeken: de hoofdstad van Portugal. Lissabon leent zich erg goed voor een stedentrip. Als onderdeel van een rondreis kun je gemakkelijk enkele dagen vullen met het culturele en culinaire aanbod van de stad; een van de grootste toeristische attracties van Portugal.

Lissabon is gunstig gelegen aan de monding van rivier de Taag, vlakbij de Atlantische kust. De stad is vrij dichtbevolkt met een kleine drie miljoen inwoners. Toch heeft het oude centrum een intiem karakter weten te behouden. Vooral de historische wijk Baxia is het bezoeken waard. Het is een van de belangrijkste toeristische attracties van Portugal. Je vindt hier allerlei winkeltjes waar nog oude ambachten worden uitgeoefend, zoals juweliers en kleermakers. Ze zitten er vaak al tientallen generaties. Op het centrale Rossio plein kun je traditionele geroosterde kastanjes eten.

Natuurlijk zijn er ook verschillende andere bezienswaardigheden in Lissabon, zo zijn er veel musea. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Museu Nacional de Arte Antiga en het grootste museum van Portugal voor moderne kunst Museu Colecção Berardo. Ook het bijzondere nationaal museum voor tegels vind je in Lissabon: Museu Nacional do Azulejo. Lissabon staat verder vol met historische gebouwen zoals oude kerken en kloosters , die je tijdens een stadswandeling prima kunt bezichtigen. Een hapje eten kan ’s avonds in de wijk Bairro Alto. Neem hiervoor de speciaal door Gustave Eiffel ontworpen lift: Elevador de Santa Justa.

Studentenstad Coimbra

Vanaf Lissabon kun je doorrijden naar het noorden, waar je onderweg de stad Coimbra tegenkomt. Coimbra huisvest niet alleen een van de oudste universiteiten van Europa, maar is zonder twijfel de meest romantische plek van Portugal. Wandel door de eeuwenoude straten van de stad en je waant je werkelijk in een andere tijd. In Coimbra vind je nog een aantal oude Romeinse overblijfselen. Verder is de stad beroemd om de traditionele fadomuziek. In de binnenstad vind je dan ook veel oude fadohuizen die je als toerist echt gezien moet hebben.

Nationale parken bij Trás-os-Montes

Helemaal in het noordoosten van het land vind je hele andere toeristische attracties van Portugal. In Trás-os-Montes vind je twee grote nationale parken die het bezoeken waard zijn: Parque Natural de Montesinho en Douro Internacional. Het gebied is perfect voor avonturiers die op zoek zijn naar een authentieke Portugese ervaring. Je kunt er mooie (meerdaagse) wandelingen maken en genieten van de bergachtige omgeving met kleine dorpjes, kastanjeplantages en een aantal kastelen. Ook als je van lekker eten houdt zit je goed in dit gebied: de grootste toeristische attracties van Portugal zijn hier namelijk de rijk gevulde tafels met lokale worst, wijn, olijfolies en brood.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021