Excite

De Ontdekfabriek is geopend!

Veel kinderen werden afgelopen week verrast met een mysterieuze kettingbrief, waarin stond: “Ik heb een oude fabriek ontdekt waar techneuten en ontwerpers in het geheim bouwen aan de mooiste uitvindingen. In het laatste weekeinde van november willen zij hun geheimen delen met kinderen!”

De brieven werden door een anonieme afzender verstuurd aan allerlei kinderen in regio Eindhoven verstuurd. Bij de brief zat een uitnodiging voor de opening van De Ontdekfabriek Under Construction.

Deze Ontdekfabriek is gemaakt in de oude Philips-fabriek, het SBP gebouw, in Strijp-S. Bezoekers kunnen hier verschillende techniekproefjes uitvoeren en meedoen aan een aantal leuke workshops. In de workshops en de proefjes staat het verhaal van de ontdekking van de fabriek, die verlaten is, centraal, evenals het bouwen van de ‘openingsmachines’.

Bovendien kunnen in de Ontdekfabriek verschillende kunstwerken van kinderen bekeken worden, die zij de afgelopen maanden hebben gemaakt voor de Uitvinderswedstrijd. Hiermee is De Ontdekfabriek dé plek voor kinderen die affiniteit hebben met techniek of wel weten dat ze iets met techniek willen doen, maar hier nog niet echt handen en voeten aan kunnen geven. Met behulp van anderen kunnen zij wél hun eigen innovatieve ideeën uitvoeren.

Al met al is de Ontdekfabriek goed voor een leuk en leerzaam uitje. Op zaterdag 28 november en zondag 29 november is De Ontdekfabriek tussen 11.00 en 18.00 gratis te bezoeken. Omdat in ‘De Verboden Stad’ Strijp-S alleen geheime straatnamen bestaan, wordt bezoekers wel aangeraden om een routebeschrijving te downloaden van de website van De Ontdekfabriek. Anders zou het wel eens heel moeilijk kunnen worden om de geheime fabriek te vinden.

Afbeelding: DeOntdekfabriek.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020