Excite

De perfecte surfgolf in Indonesië

Sommige surfers reizen er de hele wereld voor over: dé perfecte surfgolf. In veel gevallen blijkt het een soort droom, maar soms zijn er ook écht perfecte surfgolven. Bijvoorbeeld in Indonesië. Bali is een van die plekken waar je perfecte golven kunt vinden. Het is een van de beste surfspots ter wereld en de meeste mensen beginnen vanzelfsprekend bij resort Kuta. Juist omdat de golven hier zo divers zijn, kunnen zowel beginners als ervaren surfers hier volop genieten.

Net wat ten zuiden van Bali vind je een andere groep eilanden, Nusa Tenggara. Ook daar zijn surfers graag geziene gasten. Vooral veel hoge golven zijn hier te vinden en sommige golven zijn wel tot twintig seconden lang te surfen. Dat lijkt kort, maar voor surfers is dat een behoorlijke tijd. Natuurlijk zijn ook hier wel mooie plekjes te vinden voor beginners, met wat rustigere golven die niet zo hoog gaan en dus wat meer ruimte bieden om te oefenen.

Als je als surfer wel eens van G-Land hebt gehoord, dan weet je dat je daarvoor naar Java moet. G-Land is de meest bekende golf van Java. Deze golf lijkt maar door te rollen en komt steeds maar weer terug. Je kunt deze dus niet alleen een keer uitproberen, maar er ook gewoon op blijven oefenen. Tot slot is Sumatra een mooie plek om te surfen. Ook daarvoor geldt: er zijn spots voor ervaren en minder ervaren surfers te vinden; je kiest net wat jou het beste past!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021