Excite

De stranden van Los Angeles

Los Angeles, de op een na grootste stad van de Verenigde Staten, staat bekend om de aanwezigheid van de filmindustrie Hollywood . Denk aan de glitter en glamour van Beverly Hills, de luxe winkels op Rodeo Drive en het vermaak in Disney World en Universal Studios. Maar Los Angeles heeft ook een aantal stranden die - ook voor de niet doorgewinterde strandgangers - een bezoek waard zijn.

Om te beginnen Malibu beach, het grootste strand van Los Angeles. Malibu beach staat bekend als een schitterend strand en is gelegen in een van de rijkste buurten van Los Angeles. Er wonen dan ook veel sterren, zoals Cher, Tom Hanks en Pamela Anderson.

Venice beach is een strand met een drukke boulevard en staat bekend om zijn sportgelegenheden . Het is een hotspot voor surfers. Op ‘muscle beach’ laten ijdele mannen met behulp van fitnessapparatuur hun gespierde lichamen zien. Verder wordt er veel getennist, gebasketbald en geskated.

Santa Monica heeft ook een boulevard waar je heerlijk kunt flaneren. Verder vind je hier de beroemde Santa Monica Pier met daarop het attractiepark Pacific Park. Santa Monica is tevens het eindpunt van de Route 66.

Tot slot het 1000 steps beach. Dit is een prachtig wit zandstrand dat zijn naam dankt aan de trap met 1000 treden die naar dit paradijsje leidt. Voor een echte zon, strand en zeevakantie is Los Angeles geschikt, maar ook de cultuursnuivers en de sportievelingen vermaken zich op de stranden van de ‘city of angels’.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Rob Pongsajapan

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019