Excite

De vijf prachtigste natuurparken in de Verenigde Staten

Wie denkt aan de Verenigde Staten, denkt aan over-the-top sporten, oorlog in verre landen en vadsige mannen met petjes. Geeft niet, dat hoort er nu eenmaal bij. Maar wat de USA ook te bieden heeft, is prachtige natuur. Daarom zetten we, speciaal omdat we fan zijn van jullie, vijf mooie natuurparken op een rij.

Biscayne National Park, Florida

Een park dat voor 95% uit water bestaat en verder uit dertig eilandjes en wat mangrovebos, daar kan niet veel aan zijn. Fout! Het Biscayne National Park, nabij Miami, is namelijk schitterend voor duikers en snorkelaars. Bezoek de koraalriffen of duik naar enkele vergane schepen.

Congaree National Park, South Carolina

Vroeger woonden hier indianen. De Congaree indianen, om precies te zijn. Het nationaal park betreft een bosgebied dat regelmatig onder water komt te staan. Wellicht de reden dat de hoogste bomen (loblolly pine) van de VS er groeien, die wel vijftig meter hoog kunnen worden. Hou je van wandelen of kajakken? Zeker hier naar toe gaan!

Black Canyon of the Gunnison National Park, Colorado

Het op twee na kleinste nationale park van de Verenigde Staten, dat voorspelt niet veel goeds. Toch vind je hier fantastische canyons en de woeste rivier Gunnison. Er zijn twaalf verschillende uitzichtpunten op route Co-347, dus absoluut wel het bezoeken waard.

Capitol Reef National Park, Utah

Je hebt onlangs een auto met vierwielaandrijving gekocht en geen idee meer wat precies de gedachte was achter de aanschaf van zo'n auto in Nederland? Ga er dan mee naar Capitol Reef National Park en voel je ruig! Bezoek Cathedral Valley, een woestijn met gigantische rotspartijen, of de Waterpocket Fold, een rechte, 160 kilometer lange plooi in de aardkost. Schitterend, uiteraard.

Channel Islands National Park, Californië

Dit nationale park wordt gevormd door vijf eilanden voor de kust van zuidelijk Californië. Een unieke flora en fauna, want deze eilanden hebben nooit aan het vasteland vastgezeten. En er omheen zwemt de blauwe walvis. Wat wil je nog meer? Het eiland heeft alleen primitieve campings, om de unieke natuur zo min mogelijk te verstoren. Aanrader!

Afbeelding: HLN.be

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019