Excite

Deventer weer in het teken van Charles Dickens!

Het is kerst, dus Charles Dickens is hot. Dat bleek wel uit het feit dat zijn tandenstoker voor 5.000 euro verkocht werd in Amerika. Zo populair is Charles Dickens blijkbaar. Ook de nieuwste 3D-versie van A Christmas Carol doet het goed in de bioscopen in Nederland en België. Voor de echte fans, of de mensen die gewoon een gezellige dagje uit met de kerst zoeken, is er het Charles Dickens festival in Deventer dit weekend.

Tijdens het Dickens Festijn in de oude binnenstad van Deventer lopen maar liefst 900 figuranten rond in de kledingstijl van de personages uit de boeken van Dickens. Alsof je rondloopt in Oliver Twist, Great Expectations of A Christmas Carol! Het Dickens Festijn is al een aantal jaren een groot succes en trok vorig jaar 160.000 bezoekers. Ook dit jaar worden weer vele toeristen in de Middeleeuwse binnenstad verwacht, dus zorg dat je er op tijd bij bent!

De bezoekers worden groepsgewijs toegelaten in de 19e eeuwse wereld van het Dickens Festijn. De wachtenden worden op het wachtplein vermaakt met allerlei voorstellingen. Zowel zaterdag als zondag is het Dickens Festijn geopend tussen 11.00 en 17.00. Ook zal er in de Deventer Schouwburg een musical worden opgevoerd op beide dagen ter ere van Charles Dickens. Toegang tot het festival is gratis.

Afbeelding: Flickr, (Bill and Mavis) - B&M Photography

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020