Excite

Deze musea trokken vorig jaar de meeste bezoekers

Ben je op zoek naar het beste museum van 2013? Zoek dan niet verder. Het tijdschrift The Art Newspaper zet ieder jaar de best bezochte musea ter wereld op een rij, met een blinkende top tien tot gevolg. Wij presenteren hier een overzicht van de top drie, zodat je snel je tripje kunt plannen naar een beroemd museum zoals deze.

Het Louvre - Parijs

Wij zetten het Louvre al in de top drie van niet te missen bezienswaardigheden in Parijs. Het mag dus geen verrassing zijn dat dit het best bezochte museum van 2013 is. Is het ook het beste museum van 2013? De bijna tien miljoen bezoekers vorig jaar zijn het er over eens dat de collectie van het Louvre niet te missen is. Met natuurlijk de Mona Lisa als niet te missen object, maar het Louvre heeft een collectie die je blijft verrassen bij ieder bezoek.

>> LEES HIER de vier leukste bezienswaardigheden van Parijs.

British Museum - Londen

Met een van de meest uiteenlopende collecties is het British Museum een plek waar iedereen wel een favoriete afdeling kan vinden. Er zijn vooral veel objecten die Britse onderzoekers uit alle delen van de wereld meenamen op ontdekkingsreizen. Ook voor kinderen is het museum een echt avontuur. Het British Museum is te vinden in hartje Londen en volgt wat betreft bezoekersaantallen op gepaste afstand van het Louvre: ruim 6,7 miljoen.

Metropolitan Museum of Art - New York

De top drie van populairste musea besluiten we met het beste museum van 2013 in Amerika: The Metropolitan Museum of Art in New York. Misschien niet even makkelijk te bereiken als Parijs of Londen, maar dit wereldberoemde museum in New York is een must-see als je naar de Big Apple gaat. De collectie is zeer divers, van oude meesters tot schatten uit de oudheid en moderne kunst.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021