Excite

Deze zomer: Sandsation in Berlijn

Geen kaartjes meer kunnen kopen voor Sensation? Niet getreurd, dit jaar is er in Duitsland een mooi alternatief: Sandsation. Druk dansen is hier niet aan te raden, want dit festival draait niet om muziek of coole pasjes, maar om het maken van enorme, indrukwekkende zandsculpturen.

Sandsation wordt voor de 8e keer gehouden en wordt dit keer gevierd in de O2 World in Berlijn. Meer dan 20 zandkunstenaars uit de hele wereld doen mee aan het festijn, dat van 6 juni tot 29 augustus duurt. Het thema van het festival van 2010 is ‘Hoofd in ’t zand’ en dat belooft nogal wat. De beste sculpturen zullen op 9 juni worden uitgekozen door een jury. Daarna hebben de gasten de mogelijkheid om hun favorieten te selecteren.

De vorige zes edities van dit bijzondere festival werden gehouden in de Hauptbahnhof, en voor de meeste kunstenaars is het dan ook een verademing om weer eens ergens anders te werken. Helemaal nu het ook nog gaat om een gevalletje ‘back to the roots’: in O2 World begon het namelijk allemaal.

Uiteraard is hier meer te doen dan alleen kijken naar de zandbeelden: voor kinderen zijn er tal van leuke verrassingen te vinden en ouders kunnen regelmatig even relaxen in de heerlijke stoelen, die uiteraard in de buurt van verschillende bars staan. Ook kan men genieten van heerlijke gastronomische hoogstandjes. Verder worden er verschillende workshops gegeven, in het bijzonder voor jonge zandkunstenaars.

Afbeelding: Sandsation.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020