Excite

Dichtbij op skivakantie in Winterberg

Winterberg ligt op iets meer van 300 kilometer vanaf Utrecht. Dat betekent dat je in een paar uurtjes in de bergen bent waar je kunt genieten van een heerlijke skivakantie. Het is geen groot skigebied, maar wel het grootste aaneengesloten skigebied van Noord-Duitsland. Er is in totaal 40 km aan pistes, verspreid over zes bergen. Er zijn voornamelijk gemakkelijke pistes, maar ook de gevorderde skiër kan terecht voor een skivakantie in Winterberg.

Het skigebied in Winterberg is erg modern. Er zijn 21 skiliften in het gebied en voor de tijden dat er weinig sneeuw ligt, zijn er kunstsneeuwinstallaties. Zo ligt er altijd genoeg sneeuw om te skiën. Ook in het begin van het seizoen kun je dus gerust naar Winterberg. Daarnaast zijn er 15 pistes met lichtinstallaties, zodat je ook ’s avonds kunt skiën. Dat kan niet elke avond, maar wel op woensdag, vrijdag en zaterdagavond tot 22.00 uur.

Niet alleen voor een skivakantie kun je terecht in Winterberg. Je kunt er ook snowboarden in een fantastisch snowboardparken natuurlijk behoort langlaufen ook tot de mogelijkheden van dit Duitse wintersportgebied. Er is voor 220 kilometer aan langlaufloipes. Rodelen kan in Winterberg ook en dat is dan nog niet alles. Er wordt in het gebied veel getraind door skispringers en bobsleeërs. Er is namelijk een officiële bobsleewedstrijdbaan.

Afbeelding: Flickr, Marijn de Vries-Hoogerwerff

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020