Excite

Dichtbij op wintersport in Duitsland

De winters in Duitsland zijn niet sneeuwzeker, ook in het Sauerland niet. Maar omdat de meeste skigebieden niet lang rijden zijn, is Duitsland ook erg populair voor last-minute skivakanties. Wie niet af wil wachten of er sneeuw ligt, kan ook in Duitsland terecht. Er is de laatste jaren veel geïnvesteerd in kunstsneeuwinstallaties.

Am Feldberg in het Zwarte Woud is het populairste skigebied in Duitsland. De Feldberg is met bijna 1500 meter de hoogste top van het Zwarte Woud. Op de top zijn echter alleen loipes voor langlaufers, in totaal is de lengte ruim 100 kilometer. Skiërs kunnen terecht in het gebied tussen de Seebuck en Grafenmatt. Vooral op de Grafenmatt ski je tussen de bossen door. Het skigebied heeft 77 kilometer aan piste.

In het Sauerland is Winterberg erg populair onder Nederlanders. Het skigebied is klein en heeft maar 40 kilometer aan piste, ook zijn de bergen laag, de hoogste top is 840 meter hoog. Om de wintersporters toch sneeuw te kunnen garanderen op deze hoogtes, zijn er veel kunstsneeuwinstallaties. Daarbij ligt Winterberg op ongeveer 300 kilometer vanaf Utrecht. Er komen dan ook erg veel Nederlanders en het gebied is ideaal als je gewoon een weekendje wil gaan skiën.

Sinds een aantal jaar is het in Duitsland verplicht om bij winterse omstandigheden zoals sneeuw en gladheid winterbanden op de auto te hebben liggen. Ook is het op sommige plaatsen verplicht om met sneeuwkettingen te rijden. Op die plekken wordt het met borden aangegeven.

Afbeelding: Flickr, Craig Cmehil

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019