Excite

Dieven stelen duizenden dollars uit wensput

Een aantal dieven hebben de wensput in het pretpark Fairy Park leeggepompt. Ze maakten daarbij 30.000 Australische dollars buit, omgerekend ruim 21.000 euro. De manager van het bedrijf is geschokt en roept winkeliers en bankiers op om alert te zijn op de dieven.

Omdat de munten soms al jarenlang in het water hebben gelegen, zijn ze behoorlijk roestig. Dit maakt ze – gecombineerd met de enorme hoeveelheid – makkelijk te spotten. De put was al zo’n acht jaar niet meer leeggemaakt en het water in de put was ongeveer twee meter diep. De manager noemt de diefstal ‘ongevoelig’ en ‘egoïstisch’. Volgens hem hebben de dieven er niet bij stil gestaan dat de put niet vol lag met munten, maar met oprechte wensen. Vooral voor de kinderen die het park regelmatig bezoeken is dit een flinke domper.

Het pretpark denkt er echter niet over om de put weg te halen nu deze weer helemaal leeg is. Men gaat er vanuit dat dit niet zo snel nog een keer zal gebeuren. Bovendien kunnen er nu maatregelen worden getroffen om te voorkomen dat dieven er nog een keer met een dergelijke buit vandoor kunnen gaan.

Fairy Park ligt in Australië en wordt jaarlijks door duizenden gezinnen bezocht. Het themapark richt zich helemaal op sprookjes en daar hoort vanzelfsprekend ook de wensput bij.

Afbeelding: Flickr account –Duncan-

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020