Excite

Dieven zijn vakantiegangers te slim af

Voor veel mensen is het een nachtmerrie: terug komen van vakantie, om te zien dat al je waardevolle spullen gestolen zijn. Inbrekers maken graag gebruik van iemands afwezigheid om een huis aan een nader onderzoek te onderwerpen. Veel mensen proberen met allerlei trucs de inbrekers te slim af te zijn, maar meestal is het omgekeerde juist het geval.

Tegenwoordig lijkt het begraven van waardevolle spullen een steeds meer voorkomende methode te zijn om spullen te verbergen. Dieven gebruiken echter juist weer vaak metaaldetectors. Zij hebben immers de tijd en de gelegenheid, want de eigenaar is toch op vakantie. Mochten de inbrekers het dan niet kunnen vinden, dan slaan ze gewoon alles kort en klein om in ieder geval nog iets mee te kunnen nemen.

Het komt ook voor dat er inderdaad niets te vinden is; in dat geval heeft de eigenaar zijn spulletjes goed verstopt. Bij thuiskomst blijkt echter dat dat verstoppen iets té goed gegaan is; de eigenaar kan zijn eigen spulletjes niet meer terugvinden.

Om te voorkomen dat inbrekers tijdens je vakantie je huis als doelwit kiezen, kun je beter iets andere voorzorgsmaatregelen nemen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er iemand in je huis blijft tijdens jouw vakantie. Voor een dief is dat reden genoeg om op zoek te gaan naar een volgende prooi!

Afbeelding: Flickr account CarbonNYC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020