Excite

Dikke mensen moeten dubbel betalen in het vliegtuig

United Airlines heeft besloten om het voorbeeld van een stel kleine Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen te volgen. Mensen met overgewicht die twee stoelen nodig hebben in het vliegtuig, moeten voortaan betalen voor deze twee stoelen.

Volgens de vliegtuigmaatschappij United Airlines is dit besluit genomen nadat er honderden klachten binnenkwamen van passagiers die last hadden van hun buurman of vrouw. Wel wordt er benadrukt door United Airlines dat de passagiers met overgewicht niet extra hoeven te betalen als er nog voldoende lege zitplaatsen over zijn. Ook hebben de passagiers die meerdere zitplaatsen nodig hebben ook altijd de mogelijkheid om een vlucht later te pakken als de vlucht die ze hebben vol is. Als de vlucht erna wel voldoende lege zitplaatsen heeft kan de vlucht zonder extra kosten worden omgeboekt. Dit is handig als mensen liever geen extra geld willen betalen voor een tweede ticket.

United Airlines is nu de vijfde luchtvaartmaatschappij die gebruik maakt van dit systeem. Deze actie van de luchtvaartmaatschappij heeft veel reacties losgeroepen bij reizigers. Er zijn veel voorstanders van dit systeem, maar er zijn ook veel mensen die bang zijn dat het in de toekomst nog veel strenger zal gaan. Ook zijn er mensen die de extra kosten als een vorm van discriminatie zien.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021