Excite

Disneyland Parijs: leukste pretpark van Europa

Disneyland Parijs is verdeeld in vijf gebieden, namelijk Adventureland, Frontierland, Main Street USA, Discoveryland en Fantasyland. In ieder gebied vind je speciale attracties en winkeltjes, allemaal in hun eigen stijl en sfeer. Main Street USA is het enige gebied waar je vrijwel geen attracties vindt. Hier zijn voornamelijk winkeltjes en eetgelegenheden en het is geheel in de stijl van een Amerikaanse winkelstraat.

Er zijn attracties speciaal voor kinderen, zoals Pirates Beach, It’s a Small World en Dumbo Carrousel. Er zijn ook achtbanen in Disneyland Parijs, zoals de Space Mountain Mission 2, Big Thunder Mountain en Indiana Jones and the Temple of Peril. De achtbanen hebben strenge eisen en kleine kinderen mogen hier dan ook niet in.

In Disneyland Parijs vind je ook verschillende shows. Zo heb je sowieso de parade die een paar keer per dag langskomt. Ook kun je shows bekijken in de Chappel Theater. En natuurlijk lopen al je favoriete Disneyfiguren door het hele park en kun je met ze op de foto. Dit vinden vooral kleine kinderen erg leuk.

Eén dagje Disneyland Parijs is doorgaans niet genoeg om alles te kunnen zien. Daarom is het aan te raden om een hotel te boeken. In het park zelf zijn meerdere hotels te vinden en voor gezinnen gelden doorgaans leuke aanbiedingen.

Disneyland Parijs is een pretpark dat iedereen een keer bezocht moet hebben. Het zit vol fantasie en is een geweldige belevenis voor jong én oud.

Afbeelding: Flickr account xinquino

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021