Excite

Doe een weekend Dublin

Dublin heeft alles wat je nodig hebt voor een fantastische stedentrip. De omgeving is er prachtig, met meren, rivieren en Dublin Bay, de kustlijn van de stad. Dublin heeft daarbij een rijke historie, met veel kastelen, georgiaanse huizen en middeleeuwse kathedralen. Lekker winkelen en uitgaan? Ook dat kan uitgebreid in Dublin.

In het historische centrum van Dublin kun je naar het kasteel van Dublin. Het kasteel bevat bouwerken uit verschillende tijdperken, met als blikvanger de Record Tower. Andere bezienswaardigheden in Dublin zijn Trinity College en de 120 meter hoge toren The Spire. Waait het flink, dan zwiept deze puntige toren ook mee!

Gek op dieren en natuur? Bezoek dan het grootste park van Europa, Phoenix Park, gevolgd door een middagje in de Dublin Zoo. In deze dierentuin vind je ook wilde dieren, en in het park leven herten en damherten nog in het wild. Oorspronkelijk was dit park dan ook aangelegd voor de jacht. Tegenwoordig kun je er dus deze en andere wilde dieren spotten.

Ierland staat bekend om zijn pubs, en Dublin heeft er dan ook veel van. Daarbij heb je de clubs, bars en goede restaurants. Bijzonder uitgaan doe je in PoD, oftewel Palace of Dance. Deze club is gevestigd in een voormalig spoorwegstation en is de bekendste club van Dublin.

Behalve de genoemde attracties kun je ook naar de grootste boekwinkel van Ierland, kun je culinair genieten op de Temple Bar Food Market en zijn er nog honderden andere dingen die je kunt beleven. Ervaar het zelf en boek nu je weekend naar Dublin!

Afbeelding: Flickr, aromano

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020