Excite

Doe eens sportief, bezoek de Kilimanjaro

De Kilimanjaro is het hoogste punt van Afrika. De berg torent hoog uit boven het landschap van Tanzania en grenst vlak aan Kenia. Met een piek op 5895 meter boven zeeniveau is het niet alleen de hoogste plek van Afrika, het is ook de hoogste vrijstaande berg. Een reden op zich om de gigant een bezoekje te brengen, maar er is nog een reden. De betrekkelijk schuine berghelling zorgt voor een klim die te doen is voor veel mensen. Altijd al een berg willen beklimmen? Begin eens bij de Kilimanjaro en klauter op Afrika.

Inmiddels is alles boven een hoogte van 2700 meter in het bezit van Kilimanjaro National Park. Deze organisatie beschermt de flora en de fauna van de berg. Dat is nodig, want de beroemde besneeuwde piek, die vanuit de verre omtrek vanaf de savanne is te zien, bevat steeds minder sneeuw. Mocht je de berg dus nog in volle glorie willen bewonderen, ga dan zeker snel! Als je met een begeleidde tour mee gaat, dan ben je daar ongeveer een week aan kwijt. Het reizen van en naar Tanzania niet meegerekend.

Er zijn zes routes die je kunt nemen om op de berg te komen en twee om weer beneden te komen. Deze zijn de Machame Route, Marangu Route, Rongai Route, Lemosho Route, Umbwe Route, Shira Route en de Mweka Route, die alleen bergafwaarts gaat. Om te klimmen op de Kilimanjaro ben je verplicht een gids in te huren met een licentie. Inclusief overnachtingen komt dat op ongeveer 100 euro per dag, maar er zijn ook all-in tours vanaf 800 euro tot en met 5.500 euro. Voor ieder wat wils, dus. De Kilimanjaro is ideaal voor elke avontuurlijke toerist.

Afbeelding: Flickr, Stig Nygaard

Dit artikel maakt deel uit van de reeks De zeven natuurwonderen volgens Excite

Fotogalerij: de Kilimanjaro

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019