Excite

Dolomieten opgenomen op Werelderfgoedlijst

De Dolomieten zijn eindelijk opgenomen als natuurwonder op de werelderfgoed lijst van Unesco. Hiermee komt de officiële erkenning van de uitzonderlijke schoonheid van het gebied in Noord-Italië.

De Dolomieten worden over het algemeen gezien als een schoolvoorbeeld van de geologische evolutie van onze aarde. Omdat de Dolomieten nu officieel op de lijst van Unesco staan, zal er meer aandacht zijn voor conservatie van het gebied, zodat ook latere generaties er nog van kunnen genieten.

Waarschijnlijk werden de Dolomieten zo’n 90 miljoen jaar geleden gevormd door verschillende verschuivingen van aardplaten. De naam dankt het gebied aan de man die het gesteente voor het eerst beschreef: Déodat Grater de Dolomieu. Volgens hem zorgde het gesteente voor de bijzondere vorm en kleur van de bergen.

Ook als je niet zoveel op hebt met de evolutie van de aarde kun je volop genieten in de Dolomieten. Met ruim 300 dagen per jaar zon behoort het gebied tot één van de zonnigste delen van Europa. Je kunt er heerlijk wandelen en in de winter kun je er fantastisch skieen. Als je echt in bent voor een uitdaging, dan kun je de Dolomiti Superski bezoeken; het grootste ski-parcours ter wereld. De ruim 1200 kilometer piste zorgt ervoor dat je wel even zoet bent.

Wil jij de Dolomieten nu wel eens in het echt zien? Je kunt er met de auto heenrijden, maar ook kiezen voor een busreis of gewoon met het vliegtuig gaan!

Afbeelding: Flickr

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020