Excite

Door 12 landen reizen zonder bagage

Reisjournalist Rolf Potts begint morgen met een wereldtrip door 12 landen en 5 continenten, waarbij hij helemaal geen bagage meeneemt. Tenminste, bijna geen: zijn bagage blijft beperkt tot de paar dingen die hij in zijn zakken kan stoppen.

Deze trip zal zelfs voor Potts, die al bekend staat als minimalistische reiziger, onder meer vanwege zijn boek Vagabonding, een uitdaging zijn. Normaal gesproken neemt hij namelijk tenminste een rugzak mee. Toch heeft Potts er zin in, want hij ziet zijn reis zonder bagage als experiment. Volgens hem kan hij op deze manier een filosofisch idee uittesten, namelijk dat hetgeen we in het leven ervaren, belangrijker is dan wat we meenemen.

Om ervoor te zorgen dat hij de reis wel op de juiste manier voltooit, heeft Potts een aantal regels voor zichzelf vastgesteld. Zo mag hij geen tassen meenemen. De enige tassen waarmee je hem zult zien zijn de tasjes voor een meeneemmaaltijd die hij onderweg nuttigt. Na het eten moet dat tasje natuurlijk direct weer weg. Ook mag zijn cameraman geen spullen voor hem meenemen en mag deze ook niet als pakezel gebruikt worden. Tot slot, spulletjes onderweg lenen of kopen mag wel, maar tassen vallen hier wederom niet onder.

Een belangrijke tip die Potts andere reizigers geeft is twee keer zoveel geld mee te nemen en de helft aan spullen. Je kunt tal van dingen onderweg wel kopen en vaak nog heel goedkoop ook. Kies daarnaast een goede jas. Omdat Potts alleen zijn jas als opberger heeft, reist hij met de Essential Travel Jacket. Deze jas ziet er mooi uit, is lichtgewicht en heeft maar liefst 19 zakken!

Meer over minimalistisch leven lees je in dit artikel: Nieuwe technologie inspireert tot nieuw minimalisme

Afbeelding: Flickr account Javier Volcan

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020