Excite

Door crisis minder mensen op wintersport

De aanhoudende crisis zorgt er dit jaar voor dat minder mensen op wintersport gaan. Het aantal boekingen voor een vakantie naar de sneeuw daalde het afgelopen winterseizoen met 5,5 procent ten opzichte van vorig jaar. In totaal werden 300.000 boekingen gedaan. Dat heeft de ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen) woensdag bekendgemaakt.

Wintersport minder geliefd

"De wintersport was dit jaar duidelijk minder geliefd; de economische recessie zal daar ongetwijfeld een rol in hebben gespeeld," vertelt een woordvoerster van de ANVR. De daling in het aantal geboekte wintersportvakanties is volgens de ANVR trouwens niet alleen toe te schrijven aan de crisis. De reisorganisatie meldt dat ook veel mensen de aanhoudende kou simpelweg beu zijn. Daardoor kiezen ze er liever voor om met de meivakantie de zon op te zoeken.

Populaire wintersportbestemmingen

De traditioneel populaire wintersportbestemmingen deden het wederom goed. Oostenrijk, Frankrijk en Duitsland vormen de top drie van meest bezochte landen voor de wintersport. De cijfers van de ANVR gaan overigens alleen over het aantal georganiseerde reizen, geboekt bij reisbureaus. Mensen die op eigen gelegenheid naar de sneeuw gingen zijn niet inbegrepen.

Gipsvluchten

De daling van het aantal boekingen had overigens geen invloed op het aantal gipsvluchten: begin deze maand lag het aantal met letsel teruggekeerde wintersporters al tien procent hoger dan vorig jaar. De meest voorkomende kwetsuren waren gescheurde kniebanden en gebroken onderbenen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019