Excite

Douane maakt gebruik van lokverkoper

Ieder jaar weer komen veel Nederlandse toeristen terug met merkspulletjes uit het buitenland, die bij nader inzien nep blijken te zijn. Het probleem hiermee is dat deze producten niet mogen worden ingevoerd in Nederland. De douane wil dit jaar met onder andere een ludieke actie en een app voor op de smartphone duidelijk maken wat wel en niet het land in mag.

Deze maand kan het zomaar voorkomen dat reizigers op Schiphol aangesproken worden door een strandverkoper die neptassen, -zonnebrillen, -sieraden en –horloges aan hun probeert te slijten. Volgens het Ministerie van Financiën is de actie bedoeld om mensen er nogmaals op te wijzen dat de koop van dergelijke waar verboden is.

Elk jaar opnieuw probeert de Nederlandse douane vakantiegangers te informeren over wat precies de regels zijn bij het invoeren van goederen na de vakantie. Dit jaar wordt dat dus gedaan door de nepverkoper op Schiphol. Omdat deze waarschijnlijk geen tijd zal hebben om iedereen aan te spreken, zal er ook een app te downloaden zijn voor Android en de Apple iPhone. Met de app is informatie op te vragen over de invoerregels die gelden aan de Nederlandse grens. De app voor de iPhone is te vinden in de App Store, terwijl de versie voor Android uiteraard in de Market te downloaden is.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021