Excite

Down under: last minute Australië

Voor veel mensen is een last minute naar Australië boeken niet iets dat ze zomaar even doen; het is ook nogal wat: praktisch een hele dag in het vliegtuig zitten, om er vervolgens letterlijk aan de andere kant van de wereld weer uit te komen. Toch is het het geld, de moeite en de tijd zeker waard om de trip eens te maken. Australië is namelijk een fascinerend continent dat je uitnodigt om er op alle mogelijke manieren van te genieten.

Australië is een bijzonder continent: vroeger werd het door de Britten gebruikt als strafkolonie. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat alle Australiërs afkomstig zijn van criminelen; er woonden ook veel kolonisten. Zij zorgden ervoor dat het land ook bij vrije burgers erg populair werd. Deze populariteit nam toe toen er voor het eerst goud gevonden werd in Australië. Vanaf dat moment groeide ook het aantal inwoners.

Veel mensen denken dat Sydney de hoofdstad is van Australië, maar dat is niet zo. Als je je last minute in de echte hoofdstad door wilt brengen, dan zul je naar Canberra moeten gaan. Sydney is wel de hoofdstad van Nieuw-Zuid-Wales. Andere staten in Australië zijn Queensland, Tasmanië, Victoria, West-Australië en Zuid-Australië.

Tijdens je last minute vakantie naar Australië kun je van alles bekijken. Vergeet ook niet om eens onder water te kijken: de onderwaterwereld bij Australië is werkelijk spectaculair. Kun je niet duiken? Cursussen zijn overal te volgen!

Afbeelding: Flickr account paul (dex)

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021