Excite

Dreamliner vliegt straks ook vanaf Eindhoven

  • © Getty Images
De Boeing 787 'Dreamliner' gaat ook vanaf Eindhoven naar bestemmingen als Aruba en Curaçao vliegen. Dat heeft ArkeFly bekend gemaakt. Dat betekent dat het voor het eerst is dat er in Nederland ook op grote schaal gevlogen wordt naar verre bestemmingen vanaf een regionale luchthaven. Tot nu toe werden regionale vliegvelden zoals Eelde/Groningen en Eindhoven vooral ingezet voor vluchten naar het Middellandse Zeegebied.

Vanaf het najaar zal de Boeing 787 echter ook rechtstreeks tussen Eindhoven en Aruba en Curaçao vliegen. Dat hebben Antilliaanse bronnen inmiddels bevestigd. Het vliegtuig zou meerdere keren per week op en neer gaan. Dankzij deze nieuwe ontwikkeling kan Arke ook vanuit Eindhoven de concurrentiestrijd aan gaan met de Belgische en Duitse toeristenmarkt.

Op dit moment heeft Arke twee Dreamliners in de vloot. Die worden gebruikt voor vluchten vanaf Schiphol. In oktober krijgt KLM haar eerste Dreamliner. Air Berlin zal waarschijnlijk het meest geraakt worden door de nieuwe ontwikkelingen bij Arke. Die vliegt op dit moment wekelijks vanaf Düsseldorf naar Curaçao.

De Dreamliner is een perfect toestel voor langere vluchten, omdat het op het moment het meest zuinige toestel is voor langere afstanden. In de eerste instantie had de Dreamliner nog wat te kampen met kinderziekten, maar die zouden inmiddels allemaal verholpen zijn. Daarmee is het voor passagiers en bemanningsleden een geweldig toestel. Passagiers kunnen waarschijnlijk in de toekomst rekenen op voordelige tochtjes, want vliegen vanaf een regionale luchthaven is meestal veel goedkoper.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020