Excite

Dresden

Dresden is een Duitse stad en tevens de hoofdstad van Saksen. Er zijn veel bezienswaardigheden op gebied van cultuur en historie. Maar er is nog veel meer te doen, waardoor Dresden zeer geschikt is voor een stedentrip.

Het Zwinger Palace is één van de bekendste bezienswaardigheden in Dresden. Het gebouw is gemaakt in de barokstijl. Er is een grote binnenplaats met verschillende paviljoens. Binnen is een groot museum gevestigd. Je kunt gemakkelijk een hele dag doorbrengen in het Zwinger Palace. Het Semperopera is één van de bekendste operahuizen. De geschiedenis ervan gaat terug tot in de renaissance. De Dresdense Frauenkirche is de indrukwekkende ruïne van een kerk. Het is een gedenkteken geworden voor de oorlog en de verwoesting. Er zijn tevens veel musea waar je terecht kunt om meer over de stad te leren. Ook is er een dierentuin, geschikt om een dagje met de kinderen heen te gaan.

Behalve de mooie gebouwen is er ook veel natuur in de directe omgeving van Dresden. Je kunt er schitterende wandel- en fietstochten maken in de bossen. Er zijn tevens in de buurt veel weiden en wijnhellingen. Ook kun je naar één van de vele parken om heerlijk te ontspannen.

Afbeelding: FlickrCC

Meer over Duitsland

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020