Excite

Drink de beste koffie op reis!

Wanneer je op vakantie gaat, is het grootste gemis vaak je dagelijkse kopje koffie. Een vakantie met slechte koffie is dan ook zeker weten een no-go.

Gelukkig wordt er over de hele wereld koffie gedronken. Ieder land beschikt dan ook wel over minimaal één koffiehuis welke je absoluut niet moet missen tijdens je vakantie. Hier volgen vijf koffiehuizen in vijf populaire vakantiebestemmingen die echt de moeite van een bezoekje waard zijn.

Café Gerbeaud, Boedapest, Hongarije

Vakantiegangers kunnen in Hongarije hun hart ophalen in café Gerbeaud, vroeger dé ontmoetingsplaats voor schrijvers, journalisten en andere literaire hooggeplaatsten. Met haar klassieke inrichting die aan de 19e eeuw doet denken, is het een absolute must. Bovendien is de koffie er overheerlijk.

Café Dante, Amsterdam, Nederland

In het art deco Café Dante, gelegen aan de Spuistraat 360, kun je een lekker kopje koffie bezoeken met een bezichtiging van de kunstwerken die in de galerie van het café hangen. Mocht je dus onverhoopt in de buurt zijn, loop er dan zeker eens binnen. In de avonduren verandert het café in een trendy bar met gezellige muziek.

Piazza San Marco, Firenze, Italië

Italië staat natuurlijk bij uitstek bekend als een land gespecialiseerd in goede koffie. Het beroemde café Piazza San Marco is het eerste café in Italië dat koffie serveerde. De bartenders van het café weten dan ook precies hoe zij de perfecte espresso moeten maken.

Café Commercial, Madrid, Spanje

Een van de oudste koffiehuizen in Madrid is Café Commercial. Dit café opende zijn deuren in 1887 en staat niet alleen bekend om de heerlijke koffie, maar ook om de warme chocolademelk met churros en picatostes.

Les Deux Magots, Parijs, Frankrijk Voor koffie in Parijs, kun je het beste terecht bij Les Deux Magots. Ook dit café stond in de 19e eeuw bekend als een ontmoetingsplaats voor de literaire en intellectuele elite. Onder meer Jean-Paul Sartre, Picasso, Simone de Beauvoir en Ernest Hemingway zouden hier een kopje koffie achterover hebben geslagen.

Zo zie je maar weer: je beste bakkie leut vind je ook gewoon op reis!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021