Excite

Drukke spits vanwege paasweekend

Mocht je nog op je werk zitten en vanavond graag op tijd thuis willen zijn, maak je borst dan maar nat. Het wordt namelijk een hele drukke avondspits. De ANWB waarschuwt er zelfs speciaal voor. Normaal gesproken is de drukte op donderdagavond tijdens de spits vrij gemiddeld. De dagelijkse files, zullen we maar zeggen. Vandaag verwacht de ANWB echter dat de files langer zijn dan normaal en dat er ook meer files zijn dan normaal. Dat wordt allemaal veroorzaakt door het naderende paasweekend. Veel mensen zijn een lang weekend vrij en willen daar op tijd van kunnen genieten.

Dat is echter niet de enige oorzaak. Ook de eerste groep Duitse toeristen zal voor de nodige drukte zorgen. Veel Duitsers gaan namelijk tijdens het paasweekend op vakantie aan de Nederlandse kust. Het zonnetje schijnt namelijk altijd redelijk in het eerste lange weekend van de lente, dus er kunnen kuilen gegraven worden. De bungalowparken en vakantiehuizen aan de Nederlandse kust zullen dus weer overspoeld worden met Duitsers. Dat betekent dat er vanaf donderdagavond een hoop extra Duitse voertuigen op de weg zijn.

Vrijdagochtend zal de spits echter vrijwel uitblijven. Veel mensen zijn vrij op Goede Vrijdag. Men is een lang weekend weg of blijft lekker lang liggen om te genieten van de gratis vrije dag. Pas in de loop van de dag zal het wat drukker worden, met name richting de Bollenstreek, de Veluwe en Friesland, zo voorspelt de ANWB. Dan gaan de mensen die een weekendje weg gaan namelijk op pad. Goed nieuws voor mensen die op vrijdag in de dagelijkse files heen en terug staan en ook morgen moeten werken, er kan wat sneller gereden worden naar werk en naar huis.

Afbeelding: Flickr, Keng Susumpow

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020