Excite

Dubai à la carte : nu ook de kameelburger

Verwennerijen voor het oog zijn er genoeg in Dubai. Denk maar aan de Burj Khalifa met zijn 808 meter, het hoogste gebouw ter wereld. Maar de maag wil ook wat… Sinds kort kunnen Dubaiers en toeristen terecht bij Local House voor iets nieuws: een quarter pound camel burger.

Voor 20 dirham (3,96 euro) kan je een vetvrije en gezonde burger bestellen met een lekker schijfje kamelenvlees, kaas en burger sauce. Volgens de assistent-manager van het restaurant, Ali Ahmad Esmail, ‘een primeur in de Verenigde Arabische Emiraten.’ Dé primeur was voor Local Hashi Meals, een fastfoodrestaurant in buurland Saudi-Arabië. Zij hebben sinds vorig jaar mini-kameelburgers op het menu staan. Niettegenstaande is de assistent-manager apetrots op het nieuwe gerecht en houdt hij de lippen op elkaar als er gevraagd wordt naar hoe ze het heel taaie kamelenvlees mals krijgen. Wat zeker geen sinecure moet zijn… Er is vast een reden waarom kamelenvlees in de traditionele keuken vooral in stoofgerechten gebruikt wordt.

Wil je oog én maag verwennen in één klap? Het restaurant organiseert ook een tour met onder andere een bezoek aan het Dubai Museum en de Grote Moskee én wil een vestiging openen in het hoogste gebouw van de wereld. Is een kameelburger toch iets te avontuurlijk? Geen probleem, Local House serveert ook traditionele vis- en kipgerechten. Hoe dan ook: Het ziet er goed voor de kameelburger. Kamelenvlees is altijd al heel populair geweest in Arabië en Noord-Afrika en menig Saudiërs en Dubaiers zijn al voor de nieuwe aanwinst gevallen.

Afbeelding: YouTube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020