Excite

Dubai in 45 gigapixels

Het is wellicht het rijkste plekje op aarde. Dubai vertegenwoordigt het meeste luxe, het meeste technologische en het meeste welvarende stukje aarde wat we hebben op deze planeet. Dat is waar de mensen met geld de toerist uithangen. Een fantastische stad met schitterende gebouwen, wervelende architectuur en al het vertier en vermaak wat je maar wilt. Dubai is het summum van het vakantieresort, opgebouwd als een miljoenenstad. Een bezoek aan dit centrum van het wereldtoerisme is echter niet voor iedereen weggelegd. Toch kun je nu gewoon van huis uit de stad tot in detail onderzoeken, met dank aan fotograaf Gerald Donovan.

Hij is er in totaal drieenhalf uur mee bezig geweest, maar dan heb je ook wat. Gerald Donovan werd geinspireerd door de 26 gigapixel panorama-foto van Parijs en wilde dit kunststukje overtreffen. Daarom heeft hij, met behulp van zijn Canon 7D en een 100-400mm f/4.5-5.6 L zoom lens, een 45 gigapixel panorama-foto van Dubai gemaakt. Het was overigens snikheet in de Arabische woestijn waar Dubai in gebouwd is, dus de camera en de lens waren gloeiend heet aan het eind van de shoot. Desondanks mag het resultaat er zijn. De 45 gigapixel panorama-foto kun je hierrr bekijken.

Net als bij de 26 gigapixel versie van Parijs kun je heel ver inzoomen in de foto van Donovan. Dubai onderzoeken tot in het kleinste detail, dat is het leuke aan een foto van van 45 gigapixels. Er valt meer dan genoeg te zien, vandaar dat mensen op Gigapan.org, waar de foto te vinden is, worden aangemoedigd om snapshots te delen met de rest van de gebruikers. Wat valt je op, wat zijn grappige situaties en waar vind je de meest briljante details? Het kan allemaal met de gigantische foto van Donovan. Hopelijk passeren nog veel meer steden de revue. En koopt Google alle foto's op om in Google Streetview te plaatsen. Scheelt ons een hoop dure vliegreizen naar verre oorden.

Afbeelding: Gerald Donovan

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019