Excite

Dubai: lek in mega aquarium gedicht

Het grote lek dat in het mega aquarium in een winkelcentrum in Dubai was ontstaan, is inmiddels weer gedicht. Het gat verscheen afgelopen week plotseling in het aquarium, dat gevuld is met ongeveer tien miljoen liter water.

Naast die enorme massa water, zwemmen er ook ongeveer 30.000 verschillende dieren in het water, waaronder een paar flinke haaien. Normaal gesproken worden deze dieren en het water van het publiek gescheiden door wanden van 75 centimeter dik, maar door een nog onbekende oorzaak, ontstond er een barst in het glas.

Deze barst verscheen op een nogal ongelukkig plek, namelijk in de onderwatertunnel waar mensen letterlijk omringd worden door de vissen en andere dieren. Hierdoor werd de barst echter wel snel opgemerkt en kon vlot daarna actie worden ondernomen. De tunnel werd tijdelijk gesloten en het gat werd gedicht. Inmiddels kunnen bezoekers gewoon weer hun ronde lopen en de dieren bekijken.

Overigens is dit niet de eerste keer dat het aquarium in het nieuws is. Sinds de opening eind 2008 zijn er al veertig haaien gedood tijdens gevechten. Het aquarium is dan ook meer dan eens veranderd in een bloedbad.

Ook met Dubai zelf gaat het de laatste tijd niet zo goed. De kleine oliestaat, die nog geen jaar geleden nog bekend was vanwege haar onbegrensde mogelijkheden, is inmiddels failliet verklaard en een van de meest indrukwekkende plaatsen van het staatje, het observatiedek van de Burj Khalifa, blijkt onbereikbaar te zijn omdat de lift blijft steken.

Afbeelding: Flickr account David Paul Ohmer

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020