Excite

Voor een Dublin avontuur: boek een vlucht vanaf Eindhoven of Amsterdam

Hoewel Dublin misschien niet het meest voor de hand ligt als je een weekendje weg wil, is het een stad die veel mensen kan vermaken. De gezelligheid en de kroegencultuur spreekt vooral aan. Bovendien ben je snel buiten de stad om het typische groene landschap te bewonderen. In de stad zijn ook leuke dingen te doen, zoals een bezoek aan Dublin Castle en aan de beroemde Guinness brouwerij. Kortom: Dublin is de vlucht waard!

 

De makkelijkste en snelste manier om in Dublin te komen is per vliegtuig. Je kunt vanaf Amsterdam vliegen met Ierlands nationale luchtvaartmaatschappij Aer Lingus voor een echte Ierse ervaring. Deze maatschappij vliegt per dag op vijf tijdstippen van Amsterdam naar de Ierse hoofdstad. Op Schiphol kun je inchecken bij de balies van de KLM en dat betekent dat je gate vaak dichtbij zit. Geen grote afstanden achter de douane dus! Als je met alleen handbagage vliegt ben je goedkoper uit, omdat je voor een koffer altijd moet bijbetalen.

 

Een andere mogelijkheid om in Dublin te komen is via Eindhoven met de eveneens Ierse maatschappij Ryanair. Zelfs als je niet in de buurt woont van Brabant, is de verbinding via trein naar Eindhoven soms het geld dubbel waard: Eindhoven Airport is een stuk kleiner dan Schiphol en daardoor rustiger en overzichtelijker. Bovendien staat Ryanair bekend om de lage tarieven. Ook bij Ryanair moet je extra betalen bij je ticket om een tas mee te kunnen nemen. Traditioneel is Ryanair erg streng als het gaat om bagagetarieven. Als je tas niet voldoet aan de juiste eisen moet je hem bij de gate alsnog inchecken en dat betekent betalen. Zorg dus dat je de voorwaarden van tevoren goed leest!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021