Excite

Duiken in Thailand

Wil je graag leren duiken? In Thailand kun je al voor ongeveer honderd euro een brevet halen, waarmee je overal ter wereld kunt duiken. Op verschillende plekken aan de oostkust, de westkust en op de oostelijke eilanden kun je duikles nemen. Ook als je al een ervaren duiker bent, zijn er veel mogelijkheden om je verder te ontwikkelen met cursussen of bijzondere duiksafari’s.

Duikles in Thailand

Wil je leren duiken? Dan is Thailand een goede plek om te beginnen. Er zijn veel goede duikscholen die cursussen aanbieden in allerlei talen. Op sommige duikscholen zijn ook Nederlandse instructeurs als je niet zeker bent van je Engels. Een cursus bestaat vaak uit drie of vier dagen, waarbij je een deel theorielessen krijgt en een deel lessen in het water. Je begint in een ondiep gedeelte om de basistechnieken van het duiken te leren.

Duiken op Koh Tao

De beste plek om te duiken is Koh Tao. Het kleine eilandje aan de oostkust van Thailand zit vol met duikscholen waar toeristen van over de hele wereld naar toe komen voor duiklessen. Er zit ook een Nederlandse duikschool, waar je zeker in goede handen bent. De meeste duikscholen hebben ook goedkope slaapplaatsen beschikbaar voor mensen die een cursus volgen.

Duiken in west-Thailand

De oostkust van Thailand is erg populair, maar duiken in west-Thailand biedt ook veel mogelijkheden. Door de prachtige rotsformaties is vooral duiken rond de Andaman Zee erg populair. Zo vind je er bijvoorbeeld veel tropische vissen, die het duiken tot een ware belevenis maken. Er zijn veel kleine eilandjes rondom Phucket en Koh Lanta waar je prima kunt duiken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020