Excite

Duitse Minister pleit voor vakantieboycot naar Denemarken

De Duitse Minister pleit voor een vakantieboycot naar Denemarken vanwege de omstreden nieuwe Deense grenscontroles. Hahn is tegen de grenscontroles aan de grenzen met Zweden en Duitsland die bedoeld zijn voor het tegenhouden van illegalen en criminelen.

Denemarken is begin juli begonnen met deze grenscontroles aan de grenzen met Zweden en Duitsland om de criminaliteit te bestrijden. Volgens de Deense regering zullen deze grenscontroles steekproefsgewijs worden uitgevoerd en niet leiden tot overlast voor het vakantieverkeer. Er zullen 30 douaniers worden ingezet aan de Duitse grens en tien zullen toezien op de veerdiensten van en naar Duitsland. Bij de Zweedse grens gaan slechts tien douaniers aan de slag. Ze versterken de al reeds bestaande 160 Deense douaniers. Het aantal zal alleen nog maar toenemen.

De grenscontroles hebben op felle tegenstand gestuit met Duitsland en ook de Europese Commissie heeft kritiek geuit. Denemarken behoort tot de 25 Schengen landen, de groep Europese landen die vaste grenscontroles onderling hebben afgeschaft. Het plan van hernieuwde controle komt van de rechts-populistische DVP. Deze kwam met het voorstel toen bekend werd gemaakt dat Italië een visa ging uitdelen waarmee Tunesische vluchtelingen ook naar andere Europese landen zouden kunnen reizen.

Ook Uwe-Hahn heeft zich flink uitgelaten in de Duitse krant Bild. Interessant detail is echter dat Hessen rond Frankfurt ligt en niet aan de grens van Denemarken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021