Excite

Duitsland en zijn vakantieparken: een speurtocht!

Duitsland heeft vele vakantieparken. Daar is het steeds aangenaam verblijven voor gezinnen met kinderen. Maar wat moet je ermee als het regent? In dat geval zijn vakantieparken als Center Parcs, Roompot en Landal een ideale oplossing. Jong en oud kan er zich amuseren, ook als de regen met bakken uit de lucht valt.

Alle grote namen in Duitsland

Laten we beginnen met Center Parcs. Er zijn vier parken verspreid over het hele land. Wat velen onder ons wellicht niet meer weten, is dat Center Parcs in de jaren zestig gestart is als Sporthuiscenter. Zij kwamen als eersten met het idee van vakantieparken. De publiekstrekker daarbij was het subtropisch zwembad. Een primeur voor die tijd! In het algemeen heeft dit vakantiepark eerder een duur imago. Niet geheel onterecht want de parken zijn altijd piekfijn in orde en dat kost natuurlijk geld! Als je echter gebruik kunt maken van hun speciale aanbiedingen zijn ze niet duurder dan de concurrentie.

Volgende naam in de rij is Landal. Met negen parken koploper in Duitsland. Tegenwoordig heten ze voluit Landal GreenParks. In sommige parken kun je ook gewoon gaan kamperen. Landal heeft ook vier Duitse 'ski'parken. Hun nieuwste parel op dit gebied is Winterberg in Sauerland. Dit gloednieuwe bungalowpark heeft maar liefst 120 chalets met uitzicht op de skipiste.

En dan is er nog Roompot met zeven parken. Ook geen kleintje dus. Grosso modo in te delen als kust- of bosparken. Wist je dat je bij Roompot je chalet of stacaravan kan kopen? De mogelijkheden, aanbod en prijzen: het staat allemaal uitgelegd op hun website onder 'Makelaardij'.

Duitsland heeft als vakantieland twee sterke troeven. Eerst en vooral: het is niet ver. Na een paar uren rijden, kun je al op je vakantiebestemming zijn. Ten tweede: Duitsland is een kraaknet land mede door de strenge overheidsnormen op gebied van milieu. Redenen genoeg dus om vakantieparken in Duitsland als vakantiebestemming te overwegen!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020