Excite

Düsseldorf

Düsseldorf ligt dichtbij de grens van Nederland en Duitsland. De Duitse stad staat vooral bekend als winkelstad. Ook heeft Düsseldorf veel mooie bezienswaardigheden. De stad is dan ook ideaal voor afwisselende een stedentrip.

Enkele mooie bezienswaardigheden zijn bijvoorbeeld de Andreaskirche, de mooiste kerk van de stad. Het is overigens niet de oudste kerk. Het Rathaus aan de Marktplatz is de plek waar de gemeenteraad al eeuwen vergadert. Eenmaal per week vindt er een rondleiding plaats. Het jachtslot Benrath is ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Al is het maar vanwege de grote kasteeltuin. Binnen in het kasteel zijn twee musea gevestigd.

Er zijn veel musea in Düsseldorf, zoals Kunstsammlung K20 en K21, twee musea waarin je de geschiedenis van de kunst kunt zien. Ook in het Museum Kunst Palast je een grote collectie zien met kunstwerken vanaf de zestiende eeuw tot nu. Düsseldorf staat ook bekend om de vele winkelmogelijkheden. Vooral bekend is Altstadt, een walhalla voor winkelliefhebbers. Je kunt er ook heel goed uitgaan. Voor pure luxe kun je terecht bij de Königsallee. Daarnaast heeft Düsseldorf jaarlijks één van de grootste kerstmarkten van Duitsland, waar dan ook veel bezoekers op afkomen.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020