Excite

Düsseldorf en Brussel nog steeds populair na afschaffing vliegtaks

Op 27 maart werd besloten dat de vliegtaks per 1 juli afgeschaft moet worden. Dit in de hoop om weer meer mensen via Schiphol te laten vliegen. Toch blijkt dat de afschaffing van de vliegtaks niet leidt tot een toename van reizigers op Schiphol.

Dit werd geconstateerd door vliegwinkel.nl. Het boekgedrag laat zelfs zien dat steeds meer mensen tickets boeken vanaf Düsseldorf en Brussel. Ook voor de reizen die na 1 juli plaatsvinden kiezen de mensen massaal voor België en Duitsland. Het aantal vertrekken van Nederlandse reizigers vanaf Brusselsteeg met zo’n 30,8 procent en vanaf Düsseldorf met 114,3 procent ten opzichte van vorig jaar. De reden hiervoor is volgens vliegwinkel.nl goed te verklaren. Door de vliegtaks gingen meer mensen naar Düsseldorf en Brussel, omdat dit voordeliger was. Nu is de vliegtaks geschrapt, maar mensen zijn er wel bewust van geworden dat er meerdere mogelijkheden zijn. Er wordt niet meer allen gekeken naar de vluchten vanuit Nederland. Veel reizigers kwamen er daardoor achter dat sommige vluchten een stuk goedkoper zijn vanuit België of Duitsland. De prijzen kunnen echter erg verschillen per luchthaven en het is niet meteen een feit dat het in België of Duitsland goedkoper is.

Vooral voor mensen die niet in de Randstad wonen is het raadzaam om prijzen met elkaar te vergelijken. Het kan voor hen vaak erg lastig zijn om op tijd op Schiphol te komen, waardoor Düsseldorf en Brussel een heel goed alternatief zijn. Met de NS kan je trouwens voor €19 in Düsseldorf komen.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020