Excite

Economische crisis te lijf met vakantie in eigen land

De Nederlandse toeristenbranche dreigt miljoenen te verliezen door de economische crisis. Daarom vraagt staatssecretaris Heemskerk aan alle Nederlanders om vakantie te houden in eigen land. Nederland heeft immers genoeg mooie dingen te bieden.

Volgens de staatssecretaris helpt iedere euro die in Nederland zelf wordt uitgegeven om de economische crisis te lijf te gaan. Als het warm weer is in Nederland en iedereen gaat barbecuen is dat al te merken in de supermarkten. Daarom is het van groot belang om niet naar het buitenland te gaan, maar in Nederland te blijven.

Volgens Heemskerk hebben ook de pretparken, horeca en musea hier veel baat bij. Zelfs als er één derde van de Nederlanders in eigen land blijft is dat al te merken. Ook moeten de vakantiehuisjes opgeknapt worden en dat kan alleen door middel van de winst. Het is van groot belang dat Nederlanders in eigen land blijven, omdat er ook veel minder buitenlandse toeristen naar ons komen.

Vliegtuigmaatschappijen zien niets in het verzoek van Heemskerk. Zij hebben juist wel veel Nederlanders nodig om de economische crisis te lijf te gaan. Toch is uit een recent onderzoek gebleken dat veel Nederlanders het sowieso al dichterbij huis zoeken. Bestemmingen zoals Curaçao en Mexico zijn dit jaar veel minder populair dan andere jaren.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021