Excite

Ecotoerisme

Ecotoerisme is een term die steeds vaker wordt gebruikt. Maar wat houdt het nou eigenlijk in en wat valt er precies onder? Een ecotoerist is verantwoord bezig voor natuur, cultuur en mensenrechten.

Omdat steeds meer toeristische gebieden veel last hebben van vervuiling, is er ook een grote groep mensen die wilt reizen zonder schadelijke gevolgen te brengen aan de natuur en de omgeving. Deze mensen reizen op een verantwoorde manier en houden hierbij rekening met de omgeving. Er zijn verschillende vormen van ecotoerisme, het is daardoor soms lastig om te bepalen wat er precies onder valt en wat niet.

Een voorbeeld van ecotoerisme kan bijvoorbeeld een busreis door een natuurgebied zijn. Er worden hierdoor minder uitlaatgassen geproduceerd dan wanneer je met de auto door het gebied reist. Ook kun je een wandeling maken in een bos, zonder dat het bos schade heeft. Een andere manier van ecotoerisme is bijvoorbeeld helpen in Afrika met het bouwen van scholen. Je leert tijdens een degelijke trip niet alleen iets, maar je helpt de mensen er ook nog mee.

Er wordt vaak geadverteerd met ecotoerisme. Veel reisorganisaties zouden reizen hebben die goed voor de natuur, cultuur en de mensenrechten zijn. Dit is echter lang niet altijd zo, omdat het vaak gepaard gaat met exotische trips en in grote groepen wordt gedaan. Hierbij wordt nog steeds lang niet altijd rekening gehouden met de omgeving.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020