Excite

Op reis? Vergeet je annulatieverzekering niet!

Je hebt maandenlang je zuurverdiende geld opzij gezet voor die ene geweldige vakantie. Het is het enige waar je aan kan denken; koffers pakken en wegwezen! De gedachte dat er wel eens mis zou kunnen gaan, wordt door de meesten dan ook snel verbannen.

Maar er kan natuurlijk behoorlijk wat fout lopen waardoor alles op een diepe teleurstelling kan uitdraaien. Als je dan met behulp van een annulatieverzekering op z’n minst een deel van je dierbare fortuin terug kan krijgen, kun je een gedeelte van de pijn tenminste verzachten.

Verschillende rampscenario’s kunnen zich voordoen, waardoor je je reis moet annuleren. Een ongeval of ziekte kan roet in het eten gooien, er kunnen problemen in je familie ontstaan waardoor de reis uitgesteld moet worden, of wanneer je student bent kun je opeens opgezadeld worden met een herexamen. Maar ook een echtscheiding of het plotseling verliezen van je baan zijn redenen om een reis af te blazen of uit te stellen.

Zo zijn er nog duizenden redenen te bedenken die reizen onmogelijk maken. Daarom is het belangrijk even stil te staan bij het nut van een annulatieverzekering. Zo’n verzekering garandeert immers dat je je geld (of alvast een deel daarvan) terugbetaald krijgt.

Sluit niet de eerste de beste annulatieverzekering af; de voorwaarden kunnen verschillen. Als je bijvoorbeeld bang bent dat je je baan zal verliezen, zorg dan dat je een verzekering afsluit die plotseling ontslag ook als een reden beschouwt om het geld terug te betalen!

Veel annulatieverzekeringen zorgen er ook voor dat, als je je reis gewoon moet uitstellen of de bestemming moet veranderen door bijvoorbeeld oorlog in dat land, de administratieve kosten die zo’n wijziging met zich mee brengen gewoon worden terugbetaald.

Op verscheidene internetsites zoals www.verzekeringssite.nl zijn talloze reisverzekeringen te vergelijken.

Afbeelding: Flickr, gebruiker oddharmonic

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020