Excite

Een auto huren in Nederland

Er zijn regelmatig momenten dat een auto huren goed uitkomt. Denk bijvoorbeeld aan een bruiloft of een galafeest. Of wellicht een verhuizing of gewoon omdat je zin hebt om in een luxe auto een tochtje te maken. Dan kom je terecht in de wereld van autoverhuurbedrijven. Je moet toch een beetje je weg weten in die wereld om waar voor je geld te krijgen. En om niet achteraf nog tegen een gepeperde rekening aan te lopen. Daarom zetten we hier wat tips op een rijtje.

Er zijn drie zaken die je uitermate goed moet checken, voordat je over gaat tot het huren van een auto. Ten eerste is dat het bedrijf. Zorg dat je te maken hebt met een officieel autoverhuurbedrijf die goed staat aangeschreven. Zoek naar reviews op internet en vraag om advies van mensen die ervaring hebben met autoverhuur.

Ten tweede moet je goed de kleine lettertjes van het contract lezen als het gaat om de prijs. Wat is er bij inbegrepen en wat niet? Denk hier bij aan de schoonmaakkosten, de gereden kilometers, de verzekeringen en de toelages. Door dit onderdeel goed te bestuderen, voorkom je dat je achteraf tegen hoge rekeningen aanloopt.

Tot slot is het belangrijk om navraag te doen over de verzekeringen. Soms is alleen degene die het contract ondertekent verzekerd, of zijn de banden niet meeverzekerd. Lees dit dus goed door, zodat je weet waar je aan toe bent en geen contractbreuk pleegt.

Kloppen al deze zaken, dan kun je over gaan tot de huur van een auto. Let daar bij op waar je de auto voor nodig hebt, wat de aanbiedingen zijn en vergelijk de prijzen en de opties goed met elkaar. Voor het verhuren van een auto geldt nu eenmaal dat iemand die goed is voorbereid altijd meer waar voor zijn geld krijgt.

Afbeelding: autowereld.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021