Excite

Een lekker weekendje weg met de hond

Net als wij hebben ook huisdieren wel eens behoefte aan ontspanning, ga daarom eens een weekendje weg met de hond! Je trouwe viervoeter kent natuurlijk het dagelijkse uitlaatrondje op zijn duimpje. Een nieuwe omgeving is voor je hond een nieuwe uitdaging waar hij veel van kan leren. Ook kan je hond op een weekendje weg lekker zijn energie kwijt en dat is goed voor ieders gezondheid en humeur.

Vakantie met de hond: binnenland

Een weekendje weg met de hond is makkelijk als je binnen Nederland blijft. Over het algemeen hoef je zo niet ver te rijden, waardoor je hond niet tussendoor uitgelaten hoeft te worden. Wil je op vakantie met de hond in het binnenland, dan zijn er een paar dingen om rekening mee te houden wat betreft de accommodatie. Niet alle vakantiewoningen staan honden toe, en ook huren bij een particulier zal in overleg moeten. Liever kamperen? Dan kun je op huisdier-vriendelijke campings terecht met caravan of tent.

Gebieden in Nederland

Honden hebben net als veel mensen persoonlijke voorkeur voor bepaald gebieden. Zo houden sommige viervoeters van lang gras, maar anderen zijn weer dol op het strand of op het water. Hou daar rekening mee bij de keuze van je bestemming voor je weekendje weg met de hond. De Nederlandse kust is een prachtige locatie, maar kies wel een plaats die voor honden toegankelijk is. In bossen moet je de hond vaak aanlijnen. Kan jouw hond goed zwemmen? Dan zijn de meren in Friesland of de Loosdrechtse plassen perfect.

Buitenland met de hond

Naar het buitenland met de hond hoeft geen probleem te zijn, mits je aan een aantal regels voldoet die door de Europese wetgeverszijn vastgesteld. Daarnaast hebben landen vaak aanvullende regels omtrent honden en andere huisdieren. Drie zaken die in heel Europa verplicht zijn:

  • • Identificatiechip
  • • Huisdierenpaspoort
  • • Geldige rabiësinenting
Als je nog nooit met je hond naar het buitenland bent geweest, dan is het misschien wat veel werk om alle administratie op orde te brengen voor enkel een weekendje weg met de hond. Wees daarom goed voorbereid voor een volgende keer.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020