Excite

Een lesje inpakken van Ryanair

Het filmpje is geplaatst nadat er eerder deze week op Lanzarote problemen ontstonden rondom een groep Belgische studenten. Enkele van hen hadden extra kosten moeten betalen omdat hun bagage te zwaar was. In het vliegtuig werden de problemen vergroot door discussies tussen het cabinepersoneel en de studenten. Uiteindelijk werd de hele groep van het vliegtuig gehaald.

Om in het vervolg dit soort problemen met te zware bagage te voorkomen heeft Ryanair een filmpje van Youtube op de website geplaatst. In de tutorial laat een jongeman zien hoe je spullen voor twee weken in een kleine koffer past, die als handbagage mee aan boord mag. Het gewicht zou volgens het filmpje daarmee onder de tien kilo blijven.

In de begeleidende tekst bij de gefilmde tutorial wordt gezegd dat dit een les moet zijn voor Belgische studenten, zodat ze zichzelf en hun land niet in nog meer beschamende situaties brengen. Er wordt in de tekst voorgesteld dat Belgische universiteiten het filmpje van nog geen anderhalve minuut opnemen in hun lesprogramma. Onder de noemer ‘safety when abroad’ zouden studenten moeten leren hoe ze moeten inpakken en hoe ze zonder mopperen veiligheidsinstructies moeten volgen.

In het filmpje, dat niet door Ryanair zelf gemaakt is, is het echter onduidelijk wat de jongeman precies inpakt en hoeveel. Vooral mensen die geneigd zijn gauw te veel mee te nemen, zouden meer hebben aan een lijst met voorbeelden van wat je mee kunt nemen. Het filmpje kun je hier bekijken.

Afbeelding: youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020