Excite

Een magische kerst in het Spaanse Leon

Ben jij zo iemand die zich tijdens de kerstdagen liever verstopt en je telefoon uitzet, dan gedwongen gezellig moet doen met je familie? Je bent niet de enige die er geen zin in heeft en liever weg, heel ver weg zou willen zijn. Waar wacht je eigenlijk nog op?

Er zijn ontelbaar leuke tripjes te boeken tijdens de kerstdagen. Als je echt verrast wilt worden, kun je je bijvoorbeeld voor zo’n 200 euro naar het Spaanse Leon laten vliegen. En denk nu niet dat je Spanje al gezien hebt, omdat je toevallig in Benidorm of Barcelona bent geweest! Leon is een van de prachtige steden die aan het eind van de bekende pelgrimsroute Camino de Santiago liggen, in noordwest Spanje. De historische stad herbergt dan ook tal van indrukwekkende gebouwen, zoals een perfect onderhouden gotische kathedraal uit de 13e eeuw, waar een aantal van Europa’s best bewaarde fresco’s te bewonderen zijn.

Leon is ook een geliefde stad om het heerlijke eten, dat in meerdere toprestaurants bereid wordt. Als je niet zoveel geld te besteden hebt, is deze Spaanse stad ook the place to be; Leon is beroemd vanwege de heerlijke tapas, die je op veel plekken nog gratis krijgt bij je drankje. Bovendien is een bezoek aan de stad tijdens de kerstdagen helemaal de moeite waard vanwege het ‘magisch festival’ (www.magicfestival.com), dat begint op kerstdag en eindigt op 30 december. Jong en oud kunnen zich hier vergapen aan de kunsten van goochelaars en illusionisten uit Frankrijk, Japan, Korea, Nederland, Argentinië en Amerika. Wie weet kunnen zij je een truck leren om volgend jaar kerst weer te verdwijnen…

Afbeelding: http://travel.excite.co.uk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019