Excite

Een operatie op de vakantiebestemming

Het komt steeds vaker voor dat een vakantie wordt gecombineerd met een medische ingreep. Dit wordt vooral gedaan in landen zoals India en Thailand. Ook bestemmingen in Oost Europa lijken hier erg populair voor.

Vooral in Aziatische landen is het erg populair om erheen te gaan voor een medische behandeling. Volgens het Thaise ministerie liepen de cijfers in 2005 van buitenlanders in de gezondheidszorg op tot 473 miljoen euro. En India verwacht in 2010 zelfs een opbrengst van 2,2 miljard euro te krijgen aan de toeristen in de gezondheidszorg. De landen hebben een positie uitgangspositie, omdat veel artsen een opleiding hebben gedaan in Amerika of Engeland. De kennis die ze hebben wordt geëxporteerd naar de ziekenhuizen.

Daarnaast ontwikkelt de ziekenhuiswereld zich in India razendsnel. In het Escorts Heart Institute and Research Center in Delhi zijn er bijvoorbeeld al ruim 15.000 hartoperaties per jaar, en deze getallen groeien alleen maar. Het mortaliteitsratio is slechts 0,8%, waarmee het ziekenhuis het veel beter doet dan een gemiddeld ziekenhuis in Nederland. De kosten zijn tevens een heel stuk lager in India, vergeleken met de kosten in Nederland.

In 2005 gingen ruim 33.000 Nederlanders naar het buitenland om daar een operatie te laten doen of een behandeling te ondergaan. Hierdoor is er een sterke stijgende lijn te zien, aangezien het ruim 10% meer was dan twee jaar daarvoor. Het gaat voornamelijk om behandelingen die doorgaans niet worden vergoed door het ziekenfonds.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020