Excite

Een schitterende vakantie beleef je in Egypte

Egypte is een tijdje onrustig geweest met allerlei demonstraties, maar het is nu weer relatief veilig om op vakantie naar Egypte te gaan. Genoeg reden dus om de prachtige bezienswaardigheden van dit land eens te bekijken.

Piramides

Egypte staat natuurlijk bekend om de vele piramides. Er zijn meerdere piramides bij de hoofdstad Caïro in de buurt te vinden. Het zijn indrukwekkende bouwwerken en bij sommige piramides is het mogelijk om naar binnen te gaan.

Vallei van de Koningen

De Vallei van de Koningen is een groot stuk land waar talloze oude Egyptische koningen en keizers zijn gevonden. Er zijn veel tombes gevonden. De vallei van de koningen is erg verborgen en was bedoeld om rovers op afstand te houden. Ook de bekende Toetankhamon is hier gevonden, inclusief de vele schatten die in zijn tombe lagen. Enkele tombes kunnen bezichtigd worden door toeristen. Dat kan alleen onder begeleiding van een gids die weet wat er aan de hand was.

Boottocht over de Nijl

De Nijl is de rivier van Egypte en het is mogelijk een boottocht over de Nijl te maken. Je kunt kiezen voor een Nijlcruise of een tocht in een felucca, een soort zeilboot. Je kunt ook aan boord slapen, onder de sterrenhemel. Let wel op: je kunt beter niet in de Nijl zwemmen. Daar kun je ziek van worden.

Duiken en snorkelen

De onderwaterwereld van Egypte is ook prachtig. Je kunt dus prima duiken en snorkelen in Egypte. Er zijn veel badplaatsen waar dat goed kan. Er worden ook lessen gegeven in het duiken.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020